Forventer hvalpe 14/15 januar 2020

Hvalpe forventes i januar 2020

Kuld forventes efter

Kimwitu's jazz Music x Multi ch Lord Sinclair of Swala Pala

 

rød/hvid og brindle/hvid hvalpe forventes.

Tak for interessen for vores hunde.  

Vi går ud fra at familien som vil anskaffe en Basenji har læst om og set video  af racen. 

Det er vigtigt for hunden at der er tid til den så den bliver stimuleret mest muligt. Tænk over hvor længe den eventuelt skal være alene hjemme i hverdagen osv.  

Er alle i familien enige om at det skal være netop en Basenji, fordi de næste 12-15 år er den medlem af familien. 

Hvis alle er enige om at anskaffe en Basenji er i velkomne til at kontakte os på mail : 

kimwitu@gmail.com

Er basenji den rigtige hund for dig og din familie?

De er søde! 

Og deres korte pels, moderat størrelse, fantastisk udseende som voksne tilføjer kun til deres appel. Plus de gøer ikke. Men tag ikke fejl.

Basenji kan være den eneste race, hvor deres ejere fortæller om den ødelæggelse, de bringer. Nye ejere lærer hurtigt at sætte beskidte tøj væk, fjernbetjeningen i en skuffe og skraldet bag en lukket dør Eller hvis man glemmer at flytte sine sko, kan de være bidt i stykker. Eller at hvalpen/ hunden åbner køkkenskabet og tømmer det for mel, gryn og hvad der ellers er, ud på køkkengulvet. Finder køkkenrulle / toiletpapiret som bliver bidt og kradser til confetti. 

De lærer også, at en træt hund er en god hund. Og at en Basenji opvokset med kærlighed og tålmodighed, er en glæde. Læs mere i nedenstående for at finde ud af, hvorfor Basenji-entusiaster foretrækker denne race over andre

Basenji gø'er ikke, men de er ikke stumme. De kan klynke, skrige, græde som et barn, og synge med de bedste af dem. De har et hårrejsende  skrig såvel som en dejlig lyd nogle ejere beskriver som en yodel. Disse er ikke de eneste karakteristika, der sætter Basenjis bortset fra andre racer. De beskrives ofte som kat-lignende, og det afhænger af hvor meget du kan lide katte, det kan være tiltalende. Hvis det er muligt, brug lidt tid med voksne Basenjis. Du kan indse at du vil have en mere hundlignende hund, eller du kan blive forelsket i denne specielle race.

Og hvis alt går godt, vil du kunne nyde deres fornærmelser i mange år. Som det gælder for alle racer, kan Basenjis have arvelige sundhedsmæssige problemer. For at finde ud af mere om disse sygdomme, spørg opdrætteren. ingen opdrætter kan være 100% sikker på at en hvalp vil være fri for sygdom. Opdrættere, der er bekymrede for racenes velfærd, gør deres bedste for at producere sunde Basenjis ved at bruge alle tilgængelige sundhedsforsøg, inden de opdrætter. spørg før du køber!

De er kloge, ikke nødvendigvis lydige!

Og de vil ud, de er smarte og vil udfordre dig, hvis du ikke er forsigtig. Tilmeld dig og familien til hvalpetræning  og grundlæggende lydighed, kan anbefales. En god lydighedsklasse hjælper dig med at lære at kommunikere med din Basenji og forbedre livskvaliteten for alle. Basenjis har et ry for at være utrættelig, men de lærer hurtigt at bruge positive forstærkningsteknikker. Undgå trænere, der bruger hårde teknikker - der er aldrig grund til at ramme eller skade en hund under træningen. At finde den rigtige træner er vigtig for dig og din nye hvalp.

De er energiske!

Men de vil ikke vokse op til at være en frisbee hund, og du bliver hårdt presset for at få de fleste Basenjis til at hente en pind med nogen pålidelighed. Hvad de vil gøre, er at jage hver egern, kat og kanin, de ser, så det er vigtigt at holde dem i snor, medmindre de er i et sikkert område. Der er aktiviteter, du kan nyde med din Basenji. 

lure coursing, sporing, lydighed og agility. 

Myndeklubben har bl. A lure coursing - http://www.myndeklubben.dk/

De leder efter det rigtige hjem!

Selvom Basenjis normalt kommer i løbetid en gang om året (i efteråret), er det aldrig for tidligt at starte med at interviewe opdrættere, for dette år eller næste år. Du må måske rejse lidt, og når du finder en opdrætter du kan lide, være så forberedt på at vente på din hvalp. 

Basenji-opdrættet om efteråret vil føde deres hvalpe i efterår, tidlig vinter. Hvalpene er ikke klar til at forlade deres mor før de er mindst otte uger gamle og har deres første vaccination

Hvis alle er enige om at anskaffe en Basenji er i velkomne til at kontakte os på mail

kimwitu@gmail.com med nedensående beskrivelser.


beskriv lidt om hvem du/I er og hvor du/I bor. 

 

Har du/I erfaring med Basenji?  


beskriv hvorfor netop det skal være en Basenj der skal være medlem af familien. 

Har du/I læst om og kigget video om Basenji


Er Basenji den rette hund? Når du/I har læst om racen. 


Beskriv om hvordan hunden vil opholde sig når den er alene hjemme. 

F.eks hvor mange timer alene, hvilke forhold ect. 


Er andre opdrættere besøgt eller kontaktet? 


Hvis du/I har andre spørgsmål.